Liladhi

Nimeni on Liladhi. Minut vihittiin Triratna vihkimysskuntaan vuonna 2009 Espanjan vuoristossa kolmen kuukauden retriitillä, joka oli hyvin onnellinen ja merkittävä ajanjakso elämässäni. Liladhi tarkoittaa: hän, jonka viisaus on (bodhisattvojen) leikkiä. Luovuus ja sen ilmaisuna leikki ovat tärkeä osa henkistä polkuani, joka alkoi näyttämöllä koetun henkisen kokemuksen myötä. Työni esiintyvänä taiteilijana ja erityisesti päätyöni sairaalaklovnina haastaa mielekkäällä tavalla  toiset ihmiset tiedostavaan leikkiin.

Minua inspiroi Dharman vision avoimuus ja rajattomuus, joka ei kuitenkaan ole sattumanvaraista.

Voin omilla teoillani ja ajatuksillani vaikuttaa siihen, kuljenko kohti avoimuutta ja vapautta vai jähmetynkö omiin negatiivisempiin taipumuksiini. Triratnassa saan tutkia Dharmaa koko laajuudessaan ja silti ydin on esitetty kirkkaasti. Saan ajatella itse, olla oma välillä sekava ja täysin keskeneräinen prosessini ja myös apua ja tukea harjoitukseen on aina saatavilla. Triratnan kansainvälisyys inspiroi minua myös syvästi.

Rakastan meditaatiota sen monissa muodoissa: yksinkertaista kehoon, hengitykseen ja rakkaudelliseen asenteeseen keskittyvää meditaatiota sekä myös  esimerkiksi kuuden elementin  tai kolmen laksanan reflektointia, visualisointeja, mantroja, rituaaleja. Kaikki nämä ravistavat hyvällä tavalla minäkeskeisyyttäni sekä tuovat tilaa, vapautta, selkeyttä ja rakkautta mieleeni.

Triratnassa sangha eli yhteisö on myös tietoinen harjoitus: me ihmiset olemme toisillemme niin tuki, kuin joskus haastekin.  Myös Dharman opiskelu yhdessä on minulle tärkeää. Koin inspiroivana ja kasvattavana  myös asua yhteisössä muiden harjoittajien kanssa seitsemän vuotta. Muuttuminen ja edistyminen henkisellä polulla mitataan aina suhteessa toisiin ihmisiin.