Kirjakauppa Sutta

Kotisivu/Kirjakauppa Sutta
Kirjakauppa Sutta 2017-01-31T20:17:58+00:00

Kirjakauppa SuttaKirjakaupassa on laaja valikoima buddhalaista kirjallisuutta. Toimitamme kirjoja myös postitse.

Kirjakauppa Sutta on avoinna maanantaisin kello 17.30–18.00 ja 18.50–19.15.

Dhivan Thomas Jones: ”Kun on tämä, syntyy tuo”

Kun on tämä syntyy tuo”Kun on tämä, syntyy tuo – kun tämä kehittyy, kehittyy tuo.” Tämä ytimekäs kaava on tallennettu kirjoituksiin ja kaiverruksiin kautta buddhalaisen maailman. On sanottu, että siihen tiivistyy koko Dharma, Buddhan opetus.

Mutta kuinka näin yksinkertainen lausuma voi luonnehtia käsitteellisesti Buddhan, ”heränneen ihmisen”, kokemusta? Kuinka se voi kuvata tilaa, joka on kaikkien sanojen ja käsitteiden tuolla puolen?

Dhivan Thomas Jones kertoo kuinka. Hän johdattelee lukijan Buddhan oivalluksen ytimeen: kaikki syntyy ehtojen varassa. Selkeät pohdiskelut ja harjoitukset kannustavat lukijaa tutkiskelemaan, kuinka ehdonvaraisuus näyttäytyy omassa elämässä. Tämä kirja on luotettava opas kaikille, jotka haluavat ymmärtää buddhalaisuuden tärkeintä opetusta.

Sangharakshita: ”Buddhan jalo kahdeksanosainen polku”

buddhan-jalo-kahdeksanosainen-polkuJalo kahdeksanosainen polku on tie vapauteen ja onneen, opetti historiallinen Buddha. Tässä kirjassa Sangharakshita opastaa lukijan tämän muinaisen opetuksen pariin ja näyttää, kuinka sama jalo polku kulkee myös keskellä nykymaailmaa. Sangharakshita korostaa, että henkinen elämä on kokonaisvaltaista elämää. Se on kehon, tunteiden, ajatusten ja sydämen suuntautumista kohti entistä avarampaa ja tietoisempaa olemassaoloa.

Sutta Nipata

sutta-nipataVarhaisia buddhalaisia runokertomuksia

Sutta-Nipata on varhaisen buddhalaisuuden tärkeimpiä teoksia. Paalinkieleisessä kanonisessa kirjallisuudessa sen sisarteoksia ovat jo aiemmin suomeksi ilmestyneet Dhammapada ja Udana.
Sutta-Nipatan runot ja kertomukset vievät lukijan lähelle historiallista Buddhaa, Siddhartha Gautamaa, joka eli ja vaikutti Pohjois-Intiassa 400-luvulla ennen ajanlaskun alkua. Buddhan maailma ihmisineen, eläimineen ja henkiolentoineen herää tässä teoksessa eloon. Runojen rikkaat vertauskuvat puolestaan nousevat suoraan ympäröivästä todellisuudesta: luonnosta, sääilmiöistä, ihmisten arjesta.
Kysymykset, joita Buddhalle Sutta-Nipatassa esitetään, ovat kuitenkin yhtä ajankohtaisia tänään kuin 2500 vuotta sitten: Mistä kärsimys johtuu? Mitä on viisaus? Kuinka todellisen onnen voi löytää? Eivätkä kysyjät jää vastausta vaille…

Sangharakshita: ”Kolme jalokiveä”

kolme-jalokiveaBuddhalaisuuden keskeiset ihanteet

Kauan sitten loppuunmyyty Sangharakshitan teos Kolme jalokiveä on nyt saatavana uutena, ajanmukaisena suomennoksena.
Kolme jalokiveä on sekä vankka tietoteos, joka esittelee buddhalaisuuden keskeiset ihanteet ja periaatteet,
että inspiraation lähde buddhadharman harjoittajalle. Kun ymmärtää kolmen jalokiven luonteen, ymmärtää myös buddhalaisuutta. Kun oivaltaa kolmen jalokiven luonteen, saa kosketuksen buddhalaisuuden ytimeen.
Kolme jalokiveä ovat Buddha, Dharma ja Sangha.
Buddha – valaistumisen vertauskuva, joka ruumiillistuu Siddartha Gautamassa, ihmisessä joka löysi tien inhimilliseen täydellisyyteen.
Dharma –  buddhalaisen polun vertauskuva, ne opit ja harjoitukset, jotka auttavat jokaista ihmistä pyrkimään itse kohti valaistumista.
Sangha –  buddhalaisen yhteisön ja kumppanuuden vertauskuva, joka yhdistää valaistumisen etsinnälle omistautuneita ihmisiä.

Tilausosoite

Helsingin buddhalainen keskus Triratna
Pursimiehenkatu 5
00150 Helsinki


Käyntiosoite

Pursimiehenkatu 5
00150 Helsinki
Puh. 09 612 1110 (vastaaja)
Tai lähetä sähköpostia