Triratna-keskus on kaikille avoin buddhalaisen opetuksen ja harjoituksen paikka. Keskukseen voi tulla meditoimaan, keskustelemaan buddhalaisuudesta ja kuulostelemaan, mitä buddhalaisuuden harjoittaminen tarkoittaa 2010-luvun maailmassa ja Suomessa. 
Keskus järjestää kursseja, retriittejä, työpajoja. Paras tapa tutustua keskukseen on tulla maanantaisin klo 18 alkavaan avoimeen iltaan, jossa ohjataan meditaatioon ja buddhalaisuuden perusteisiin. Keskuksessa käyminen ei edellytä sitoutumista yhteisön toimintaan.
Triratna-yhteisöön kuuluu monenlaisia ihmisiä: keskuksen illoissa kävijöitä, opiskelu- ja harjoitusryhmiin osallistuvia miehiä ja naisia sekä buddhalaisen vihkimyksen saaneita harjoittajia.
Triratnaan vihkimyksen kautta sitoutuneita ihmisiä – sekä naisia että miehiä – kutsutaan veljeskunnan jäseniksi. He ovat vastuussa keskuksen toiminnasta ja toimivat meditaation sekä opintoryhmien ohjaajina. Lisäksi Triratnassa on oppilasjäseniä, joita kutsutaan nimellä mitra. Mitrat osallistuvat opintoryhmiin ja keskuksen toimintaan. Katso mitra-opas tästä.
Helsingin Triratna-keskus on osa maailmanlaajuista Triratna- yhteisöä, jolla on toimintakeskuksia noin 30 maassa. Yhteisön perusti vuonna 1967 englantilainen, pitkään Intiassa buddhalaisena munkkina elänyt Sangharakshita. Hän halusi perustaa buddhalaisen liikkeen, jonka keskiössä olisivat Buddhan ydinopetukset ja joka tarjoaisi myös länsimaiselle ihmiselle sopivan tavan kulkea “ikiaikaista heräämisen tietä”. Sangharakshita halusi erityisesti korostaa yhteisöllisyyden ja ystävyyden merkitystä henkisellä polulla. 

Sangharakshita

Sangharakshita

Omassa mielessäni tai meditaatiossani voin tuntea olevani hyvinkin tyyni, ystävällinen ja viisas, mutta nämä ominaisuudet testataan aidosti vasta, kun joudun vastakkain tosielämän haasteiden eli ”toisten ihmisten”  kanssa.

maanantai-illat

Maanantai-illat uusille kävijöille

Jos et ole ennen meditoinut tai tutustunut buddhalaisuuteen, tule maanantai-iltaan klo 18.00. Kun meditaation perusmenetelmät ovat tulleet sinulle tutuiksi, tervetuloa keskuksen muihin iltoihin meditoimaan ja oppimaan lisää buddhalaisesta harjoituksesta.

Lue lisää